Klasická a americká hypotéka. Jaké jsou hlavní rozdíly?

Americká hypotéka. Pravděpodobně jste tento termín již zaslechli. Věděli jste, že si ji můžete vzít i vy? Jaké jsou rozdíly mezi americkou hypotékou a hypotečním úvěrem a která z nich se vám vyplatí? Všechny tyto otázky vám zodpovím včetně dalších užitečných informací v následujících řádcích.

Přečíst článek
Můžete si pořídit nové bydlení, když už máte jednu hypotéku?

Představte si, že jste si před nějakou dobou pořídili byt, na který jste si vzali hypotéku. Jenže se vám nyní naskytla možnost pořídit jinou a ve vašich očích lepší nemovitost. Dostatek vlastních zdrojů ale nemáte. Co teď? Je možné pořídit si nové bydlení, když už máte nemovitost s hypotékou? Existuje několik řešení, která jsem dal dohromady se svou hypoteční specialistkou Pavlínou Kozlovou.

Přečíst článek
Je vhodný čas na to vzít si hypotéku?

Úrokové sazby hypoték rostou, což děsí zejména ty, kterým končí fixace a dosud měli výrazně nižší úrok. Jak je to ale s novými žadateli o hypotéku? Jsou úrokové sazby opravdu tak vysoké a má vůbec smysl vzít si nyní hypotéku? Pojďme si to přehledně rozebrat v následujících řádcích.

Přečíst článek
Jak dlouho trvá vyřízení hypotéky v roce 2021

Časy se mění. Zní to jako moudro z filmu, ale týká se výrazně i vyřízení hypotečního úvěru. Doba, za kterou můžete mít hypotéku kompletně vyřízenou, se bohužel prodlužuje. Může za to mimo jiné i pandemie koronaviru. Ale délku vyřízení hypotečního úvěru můžete ovlivnit i vy. Co dělat, abyste tuto nezbytnou dobu zkrátili na minimum?

Přečíst článek
Jak a kdy refinancovat hypotéku?

Většina domácností v ČR splácí hypotéku minimálně 20 let. Během dvou desetiletí se několikrát naskytne skvělá příležitost získat nižší úrokovou sazbu, a tím ušetřit na zaplacených úrocích, případně získat další benefity. Důležité je ovšem nepromeškat ten správný okamžik. Jak poznat, kdy nastal ten vhodný okamžik?

Přečíst článek
7 podmínek, které musíte splnit pro získání hypotéky

Většina lidí, kteří touží po vlastním bydlení, potřebuje k jeho financování hypotéku. Abyste mohli hypotéku získat, musíte splnit podmínky, které stanovuje jak ČNB, tak daná banka, u které chcete úvěr čerpat. Článek jsem zpracoval společně se svou finanční specialistkou Pavlínou Kozlovou a najdete v něm všech 7 podmínek, které je třeba splnit.

Přečíst článek

ODEBÍREJTE ČLÁNKY DO SVÉ SCHRÁNKY

Neředěné knowhow z mého blogu. Žádné nabídky ani jiné nesmysly neposílám.