Dědictví nemovitosti - Na co vše myslet a jak nemovitost prodat?

Pokud zdědíte byt, dům či pozemek, může se vám zdát, že je to jako vyhrát v loterii. Pravda však může být jiná. S dědictvím mohou bohužel přijít také problémy a dohady v rodině, jak s takovou nemovitostí naložit. V případě, že se nechce nikdo z dědiců o zděděnou nemovitost starat, je logické řešení její prodej a následné rozdělení zisku mezi dědice. Jak na to, aby vše proběhlo hladce, bez komplikací a co vše je potřeba pro dědické řízení, které se týká nemovitostí? Pojďme se na to společně podívat.

Přečíst článek
Jak pracuje moderní realitní makléř a jak ho správně vybrat

Když se rozhodnete prodat svou nemovitost, chcete ji zpravidla prodat rychle, za co nejvyšší cenu a ideálně kompletně bez potíží a bez starostí. To je při prodeji svépomocí takřka nemožné a bez služeb kvalitního realitního makléře využívajícího nejmodernější technologie se neobejdete. Jenže jak poznat toho pravého? Zjistěte, jak pracuje.

Přečíst článek
Má smysl prodat/koupit nemovitost v aukci?

M&M reality spustily před časem (minimálně v ČR) ojedinělý projekt, kdy mohou lidé prodat svou nemovitost prostřednictvím veřejné aukce, do které se může přihlásit kdokoliv. Prodávající má tak možnost prodat svou nemovitost za více než při běžném prodeji a na straně kupujících získá nemovitost ten, kdo má o ni největší zájem. Je to fér?

Přečíst článek
Vyplatí se prodej nemovitosti přes realitku?

V dnešní době je čím dál oblíbenější brát věci do vlastních rukou a realizovat je svépomocí, ať už se jedná o rekonstrukce bytu, stavební práce kolem domu, vyřízení povinného ručení nebo dokonce stříhání vlasů. Výjimkou tedy není ani prodej nemovitosti svépomocí. Je to ale věc, do které byste se měli pouštět?

Přečíst článek
Jak dlouho trvá prodej nemovitosti

Jak dlouho trvá prodej nemovitosti? Tato otázka zajímá zejména stranu prodávající. Čas zde hraje hlavní roli. Ale ne vždy jde všechno hladce. Pojďme se tedy podívat, co všechno může ovlivnit délku trvání prodeje nemovitosti a jak prodej urychlit, aniž by došlo k nějaké chybě či nesrovnalosti.

Přečíst článek
Náležitosti kupní smlouvy při prodeji nemovitosti

Prodej nemovitosti svépomocí není utopie. Jde to. Sice bych vám osobně doporučil nechat to na odbornících, ale když už se do toho pustíte, měli byste si kromě dalších zásadních věcí ohlídat zejména podobu kupní smlouvy. Co by v ní nemělo chybět?

Přečíst článek

ODEBÍREJTE ČLÁNKY DO SVÉ SCHRÁNKY

Neředěné knowhow z mého blogu. Žádné nabídky ani jiné nesmysly neposílám.