Družstevní byt nebo osobní vlastnictví? Co se vyplatí

Jak já rád říkám, sto lidí, sto chutí. Ještě pár let zpátky byly družstevní byty považovány za přežitek socialismu. V poslední době se vlivem několika faktorů dostávají poměrně do popředí. Vyplatí se vůbec mít družstevní byt oproti bytu v osobním vlastnictví? A jaká úskalí na vás čekají v případě pořízení družstevního bytu? Pojďme se na toto téma podívat detailněji.

Přečíst článek
Jaký bude vývoj cen nemovitostí do konce roku 2021?

Ceny nemovitostí v letošním roce vzrostly o několik jednotek a někde i desítek procent. Leckdo mluví o stoupání cen nemovitostí jako o umělém nebo jako o bublině, která musí dříve nebo později prasknout, a ceny nemovitostí tak ještě letos spadnout zase dolů. Je tomu opravdu tak? Nebo budou ceny nemovitostí naopak ještě stoupat?

Přečíst článek
Na co si dát pozor při koupi zadlužené nemovitosti

Koupě zadlužené nemovitosti není nic neobvyklého. Ale není zadlužená nemovitost jako zadlužená nemovitost. Situaci mění, když se do hry dostane například exekuce. Kdy má a kdy nemá smysl rozhodnout se koupit zadluženou nemovitost? A kde najdete veškeré potřebné informace?

Přečíst článek
Odhalte nedostatky nemovitosti na první dobrou

Při koupi nemovitosti byste se měli zaměřit na mnoho věcí, aby se vaše investice dala považovat za úspěšnou. Ve hře jsou totiž často vaše úspory či zadlužení na desítky let. Jak odhalit nedostatky nemovitostí?

Přečíst článek
Vyplatí se investovat do nemovitostí v Plzeňském kraji?

Koupě nemovitostí patří mezi nejčastější a nejzajímavější investice vůbec. Každá investice do nemovitosti se vyplatit nemusí. Jak jsou na tom nemovitosti v Plzeňském kraji? Vyplati se zde investive do nemovitostí, nebo ne?

Přečíst článek
Postavit rodinný dům nebo zrekonstruovat?

Nekonečné dilema, se kterým se setkávám téměř na denní bázi. Snad každý, kdo uvažuje o vlastním bydlení, si nejednou pokladl otázku, zda se vyplatí zrekonstruovat starší nemovitost nebo prostě postavit nový dům. Univerzální odpověď na to bohužel neexistuje. Co by vám ale mohlo pomoct při rozhodování?

Přečíst článek

ODEBÍREJTE ČLÁNKY DO SVÉ SCHRÁNKY

Neředěné knowhow z mého blogu. Žádné nabídky ani jiné nesmysly neposílám.